Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van C:\IIS\VISIONWEB\Dropbox\NumisGoldSilver\includes\menu.inc).

Collectievoorbeeld

WORLD GOLDEN COINS

In deze pagina vindt u een greep uit een collectie onder de noemer Numismatische Gouden & Zilveren Munten.

De voorbeeldcollectie is meer bepaald een gedeelte uit een collectie, genaamd "World Golden Coins"Editie 1-2013, welke allemaal gouden Numismatsiche munten bevatten.

Deze pagina is bedoeld om een betere kijk te krijgen hoe een bepaalde collectie binnen de noemer Numismatische Gouden & Zilveren munten kan samengesteld zijn.

 

Binnen een collectie worden bepaalde gouden en zilveren Numismatische munten rond een bepaald thema aangekocht en bewaard.

In dit voorbeeld was het thema "enkel goud" en "van over heel de wereld".

Alle stukken binnen de collectie hebben vandaag een bepaalde waarde, waaraan elke individuele investeerder de stukken heeft aangekocht en waarvan hij eigenaar is.

Zowel op de factuur als in de notariële akte wordt bevestigd van welke munten u als koper precies eigenaar bent binnen de totale collectie.

Ieder stuk heeft een certificaat waarop vermeld staat :

- welk stuk het precies is

- van welk jaartal

- van welk land

- wat de juiste edelmetaalwaarden zijn

- wat de kwaliteit van de munt is

- eventueel hoeveel exemplaren er nog van in omloop zijn

- wat de aangekochte en verzekerde waarde was bij het begin van de aankoop

Deze certificaten worden samen met de originele stukken bewaard in een kluis op naam van de statuten van de verzameling. 

De munten worden aan de juiste beschermingsvoorwaarden bewaard, zodat deze de identieke kwaliteit blijven behouden gedurende de ganse periode van bewaring